ANNONS

Helgrillad rotselleri med kapris, hasselnötter, brynt smör och gräddfil

/

Nu har grillsäsongen verkligen satt igång. Tänk att grillad mat smakar så otroligt gott. En favorit är helgrillad rotselleri som mer eller mindre sköter sig själv på grillen. Vi toppar den med gräddfil, kapris, rostade hasselnötter och brynt smör – hur gott som hest! Ha en fin måndag! Kram, Lisa & Monica

Rotselleri med gräddfil, kapris, hasselnötter och brynt smör

 2 – 4 portioner

1 stor rotselleri
100 g smör
2 dl gräddfil
rivet skal från 1 citron
ca 3/4 dl rostade hasselnötskärnor
ca 3 msk kapris
flingsalt och nymalen svartpeppar

 Grilla rotsellerin över indirekt värme alternativt lägg den direkt på kolbädden. Sätt locket på grillen. Se till rotsellerin då och då och vänd på den. Se även till att kolen är fortfarande het.

Under tiden, smält smöret på medelvärme. När smöret börjar sjuda, vispa sakta så att smöret brynts jämnt. När smöret blir ljusbrunt och man känner en nötaktig doft, ta bort kastrullen från värmen och häll upp det i en skål eller kanna. (Om det ligger kvar i kastrullen kommer det försätta brynas och kanske brännas.)

Blanda gräddfil med citronskal. Grovhacka hasselnötterna.

När rotsellerin är bränd runtom och är mjukt rakt igenom (kolla med en potatissticka) är den klar. Halvera och gröp ur den. Lägg upp på ett fat, toppa med klickar av gräddfil. Strö över kapris och hasselnötterna. Ringla över det brynta smöret. Salta och peppra.

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00