ANNONS

Våra 5 godaste recept med jordgubbar!

/

Det är något alldeles speciellt med de svenska jordgubbarna! Här kommer 5 fantastiska recept med jordgubbar som passar perfekt i sommar – cheesecake med jordgubbar, chokladdoppade jordgubbar, en enkel jordgubbspaj, dekadenta s’mores med marshmallows och jordgubbar och supersnabb sommardessert med jordgubbar, mascarpone och passionsfrukt.

Vi växte upp på den amerikanska östkusten utanför Washington, D.C. med en amerikansk pappa och en svensk mamma. På somrarna brukade vi åka till Sverige för att hälsa på vår mammas familj. Den tiden spenderade vi alltid hos vår mormor i hennes sommarstuga utanför Järvsö i Hälsingland. En av våra starkaste, och härligaste minnen var att sitta mitt i mormors jordgubbsland och äta nyplockade, solvarma, söta jordgubbar. Det är tack vare det svenska klimatet som våra gubbar blir så goda. Sol under längre tid på dygnet kombinerat med kalla nätter gör att jordgubbarna blir extra smakrika och söta.

Lemon posset med jordgubbar

Amerikansk cheesecake med jordugbbar och hallon

S’mores med marshmallows, choklad och jordgubbar

Sommardessert med jordgubbar, mascarpone och passionsfrukt

Foto: Ulrika Ekblom

Jordgubbspaj med limekräm

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00