ANNONS

Körsbärskaka med lemon curd och cream cheese

/

Nu är sommaren verkligen här. Barnen har äntligen sommarlov och vi har härligt varmt och soligt sommarväder. Idag fyller dessutom Eric 8 år. Så ikväll träffas vi traditionsenligt allihopa för att både fira honom och fira att det är sommarlov. Och som alltid blir det sushi – barnens favorit. Men det är inte recept på sushi som vi bjuder på här idag – utan denna fantastiskt goda körsbärskaka med cream cheese och lemon curd. Hoppas ni får en riktig fin helg.

Körbärskaka med cream cheese och lemon curd på ett vit tårtfat täckt med färska körsbär

Helen Pe

Körsbärskaka med lemon curd och cream cheese

10 – 12 bitar

Ett fiffigt och enkelt sätt att kärna ur körsbär är att lägga körsbäret på toppen av en flaska, tryck sedan ner en ätpinne i körsbäret så att kärnan åker ner i flaskan.

150 g rumsvarmt smör
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl gräddfil
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat

Fyllning
200 g cream cheese (färskost)
1 ägg
½ dl strösocker
finrivet skal från ½ citron
ca ½ dl lemon curd
2 dl körsbär, urkärnade

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar botten.

Gör en smuldeg genom att blanda smör, vetemjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller för hand. Lägg 2 ½ dl av smuldegen åt sidan.

Blanda ner ägg, gräddfil, bakpulver och bikarbonat med resten av smuldegen. Rör ihop till en kraftig smet och bred ut den i formen. Dra försiktigt upp lite smet mot kanten av formen. Klicka ut lemon curden i formen.

Rör ihop cream cheese, ägg och socker till fyllningen och häll ner i formen. Lägg i körsbären och strö över resten av smuldegen. Grädda kakan i ca 45 minuter. Täck med folie mot slutet om den börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna i formen.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00