ANNONS

Quinoasallad med chèvre, pekannötter, granatäpple och tahinidressing

/

Snart är säsongen för granatäpple slut – så vi passar på att frossa i det tills att säsongen börjar igen i september/oktober. Här har vi gjort en fräsch och smakrik quinoasallad med spenat, chèvre, pekannötter och granatäpple – som vi serverar med världens godaste tahinidressing. Hoppas ni får en bra vecka! Sköt om er! /Monica och Lisa Ps. Kika i slutet av inlägget för fler smarriga recept med granatäpple.

Quinoasallad med spenat, chèvre, pekannötter och granatäpple samt tahinidressing upplagt på ett tennfat på ett svart träbord

Foto: Jonny Lindh

Quinoasallad med spenat, chèvre, pekannötter och granatäpple samt tahinidressing
ca 4 portioner

2 dl quinoa
1 granatäpple
130 g färsk babyspenat
ca 250 g chèvre
ca 60 g pekannötter

Tahinidressing
1 dl tahini
ca 1/2 dl färskpressad citronsaft
1 – 2 msk honung
1 pressad liten vitlöksklyfta
½ dl olivolja
några matskedar vatten
salt och peppar

För att göra dressingen: vispa ihop tahini, citronsaft, honung, vitlök och olivolja. Tillsätt eventuellt lite vatten för en rinnigare konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Värm ugnen till 200 grader. Rosta nötterna i ca 10 minuter. Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Dela granatäpplet, slå med baksidan av t ex en träslev på skalet så att kärnorna faller ner i en bunke. Smula chèvreosten. Blanda quinoan med spenat, chèvreost, nötter och granatäppelkärnor. Servera med dressingen.

Fler recept med granatäpple:

Grenadine – granatäpplesirap

Lins- och auberginegryta med granatäpple

Grön smoothie med granatäpplen

Mozzarella med granatäpple, mynta och citron

Risgrynsgröt med granatäppelsås och pistagenötter

Halloumi med granatäpple, honung och mynta

Pitabröd med falafel, rödbetshummus, picklad rödkål och granatäpple

Kardemummayoghurt med frukt och granatäpple

Krämig yoghurt med satsumas, granatäpplen och kokos

Grönkålssallad med kanderade citrusskal, parmesan och granatäpple

Falafel med bulgur, hommous, feta, grönkål och granatäpple

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00