Värm ugnen till 200 grader. Rosta nötterna i ca 10 minuter.
En fräsch och smakrik quinoasallad med spenat, chèvre, pekannötter och granatäpple, serverad med tahinidressing.
1.
Värm ugnen till 200 grader. Rosta nötterna i ca 10 minuter.
2.
Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
3.
Dela granatäpplet, slå med baksidan av t ex en träslev på skalet så att kärnorna faller ner i en bunke.
4.
Smula chèvreosten.
5.
Blanda quinoan med spenat, chèvreost, nötter och granatäppelkärnor.
6.
Servera med dressingen.
2 dl quinoa
1 granatäpple
130 g färsk babyspenat
ca 250 g chèvre
ca 60 g pekannötter
1 dl tahini
ca 1/2 dl färskpressad citronsaft
1 - 2 msk honung
1 pressad liten vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
några matskedar vatten
salt
peppar