back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Quinoasallad med spenat, chèvre, pekannötter och granatäpple

En fräsch och smakrik quinoasallad med spenat, chèvre, pekannötter och granatäpple, serverad med tahinidressing.

    Hur

    1.

    Värm ugnen till 200 grader. Rosta nötterna i ca 10 minuter.

    2.

    Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.

    3.

    Dela granatäpplet, slå med baksidan av t ex en träslev på skalet så att kärnorna faller ner i en bunke.

    4.

    Smula chèvreosten.

    5.

    Blanda quinoan med spenat, chèvreost, nötter och granatäppelkärnor.

    6.

    Servera med dressingen.

    Ingredienser

    2 dl quinoa

    1 granatäpple

    130 g färsk babyspenat

    ca 250 g chèvre

    ca 60 g pekannötter

    1 dl tahini

    ca 1/2 dl färskpressad citronsaft

    1 - 2 msk honung

    1 pressad liten vitlöksklyfta

    1/2 dl olivolja

    några matskedar vatten

    salt

    peppar