Jordnötsbräck med choklad, pumpa- och solroskärnor

Lisa är kvar uppe i ett soligt Järvsö och njuter av att åka skidor. Själv är jag tillbaks hemma i Stockholm och ligger i soffan och njuter av att vi ÄNTLIGEN har fått snö! Oavsett om man är hurtig som Lisa eller lat som jag – så är dessa jordnötsbräck med choklad och frö riktig riktig goda.  /Monica

Jordnötsbräck med choklad och frön i rostfri matlåda

Foto: Jonny Lindh

Jordnötsbräck med choklad, pumpa- och solroskärnor
ca 30 rutor

1 dl solroskärnor, rostade
1 dl pumpakärnor
, rostade
ca 2 1/2 dl jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl farinsocker
1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
1 liter
branflakes
150 g mörk choklad
1
dl jordnötter

Smörj en ugnsform eller plåt. Blanda jordnötssmör, sirap och farinsocker i en kastrull och koka upp över medelhög värme tills allt socker har lösts upp. Rör ner kokos, vaniljsocker, branflakes samt hälften av pumpakärnorna och solroskärnorna. Blanda väl. Tryck ut massan i formen eller på plåten till i ett tunt lager. Smält den mörka chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Bred ut chokladen över massan. Strö över jordnötterna och resterande kärnor och ställ in i kylskåpet för att stelna. Bryt sönder i bitar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..