Enkla hemgjorda chips och rotfruktchips

Fredag och snart helg! Dags för Mello igen och vi fortsätter att ge er tips på smarriga snacks att mumsa på framför TVn.  Vad sägs om hemgjorda potatischips och rotfruktchips? Riktigt roligt att göra själv och för att inte tala om hur mycket godare de blir! Trevlig helg! Kram, Lisa & Monica

 

Supergoda hemgjorda chips och rotfruktchips på plåt på blå zink underlag

Foto: Roland Persson

Hemgjorda chips och rotfruktchips

Foto: Roland Persson

Potatischips
ca 1 liter

ca 500 g fast potatis
1 liter rapsolja till fritering
flingsalt

Skiva potatisen flortunt på mandolin, i matberedare, på rivjärn eller med en vass osthyvel.

Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till cirka 160 grader. Fritera potatisskivorna i omgångar tills de är gyllenbruna och knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över vanligt salt, flingsalt eller smaksatt salt.


Rotfruktschips
ca 1 liter

ca 500 g rotfrukter
1 liter rapsolja till fritering
flingsalt

Skiva potatisen flortunt på mandolin, i matberedare, på rivjärn eller med en vass osthyvel.

Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till cirka 160 grader. Fritera potatisskivorna i omgångar tills de är gyllenbruna och knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över vanligt salt, flingsalt eller smaksatt salt.

Recept kommer ”Systrarna Eisenmans mingelmat”.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..