Våra 10 godaste pizzor

Gott Nytt År! Och vi gör förstås som alla andra svenskar och börjar det nya året med pizza!  Jag är väldig konservativ och tråkig när det gäller köpepizza. Vill oftast bara ha en enkel margarita. Ibland ”lyxar” jag till det dock och ber dem slänga lite pommes frites och bea på pizzan. Får man som kokboksförfattare erkänna sådant? Dock måste jag tillägga att när jag gör egen pizza vilket är rätt så ofta så brukar jag vara mycket mer wild n´ crazy med smaksättningen. Här har vi samlat ett gäng av våra favvo-pizzor där vi toppar med allt från sötpotatis och chèvre till grönkål och ramslökspesto. Nu ser vi till att få en toppen början på det nya året! /Monica

Recept på den godaste pizza bianco med sötpotatis, chèvre och honung av systrarna Eisenman på en skärbräda på ett rustikt vitt träbord. En hand tar en skuren skiva av pizzan. Matstylist Monica Eisenman

Foto: Helen Pe

Pizza bianca med sötpotatis, chèvre och honung

Pizza med flapsteak, svensk pesto, rostad paprika och chévre

Pizza bianca med ramslökspesto, flower sprouts och kanderad citronzest

Pizza bianca med chevre, rucola, solroskärnor och brynt smör

Pizza bianco med grönkål, chèvre och citronzest
Pizza bianca med chèvre, grönkål och citronzest

Pizza recept
Pizza med färska körsbärstomater, mozzarella, ruccola och basilika

Pizza på blomkålsbotten med zuchinni, champinjoner och oliver på en plåt på ett rustikt vitt träbord

Foto: photographer Ulrika Ekblom www.ulrikaekblom.se

Pizza på blomkålsbotten med zuchinni, champinjoner och oliver

Foto: Jonny Lindh

Pizza bianca med fikon, chèvre, karamelliserad rödlök och prosciutto

Foto: Ulrika Ekblom

Grillad pizza bianco med rostade körsbärstomater

Dessertpizza med bär
Dessertpizza med cream cheese och bär

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..