Chokladdoppade och pudrade havrekuddar

Detta julgodis är barnens favorit – ett superenkelt, snabbt och roligt recept som barnen älskar att göra, och äta! Och vi vuxna också. Så fort man har smakat är det väldigt svårt att sluta – så gärna dubbel, nej förresten, gör trippelsats!

Chokladdoppade och florsockerpudrade havrekuddar på en marmorskiva med grankvistar, kottar och röda band

Foto: Fredrik Persson

Chokladdoppade och pudrade havrekuddar
ca 5 dl

100 g mörk choklad
5 dl havrefras
1 ½ dl florsocker

Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Rör ner havrefras och blanda försiktigt tills alla fras är täckta med choklad. Häll florsockret i en plastpåse tillsammans med de chokladtäckta havrefrasen. Knyt igen påsen och skaka om ordentligt tills alla fras är täckta med florsocker. Skaka bort överflödigt florsocker genom att lägga dem i en sil.

Tips! Lägg i en cellofanpåse, knyt ihop med ett fint band och ge bort i present!

Receptet kommer från vår bok ”Vinterns söta”.

Foto Roland Persson

Foto: Roland Persson

Foto Roland Persson

 

LOADING..