back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Choklad­doppade och pudrade havrekuddar

  • ca 5 dl

Detta julgodis är barnens favorit – ett superenkelt, snabbt och roligt recept som barnen älskar att göra, och äta! Och vi vuxna också. Så fort man har smakat är det väldigt svårt att sluta – så gärna dubbel, nej förresten, gör trippelsats!

Receptet kommer från vår bok ”Vinterns söta

    Hur

    1.

    Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad.

    2.

    Rör ner havrefras och blanda försiktigt tills alla fras är täckta med choklad.

    3.

    Häll florsockret i en plastpåse tillsammans med de chokladtäckta havrefrasen.

    4.

    Knyt igen påsen och skaka om ordentligt tills alla fras är täckta med florsocker.

    5.

    Skaka bort överflödigt florsocker genom att lägga dem i en sil.

    Tips!

    1.

    Lägg i en cellofanpåse, knyt ihop med ett fint band och ge bort i present

    Ingredienser

    Ingredienser

    100 g mörk choklad

    5 dl havrefras

    1 ½ dl florsocker