Tycker ni att det är mycket rabarberrecept här på bloggen? Då kan vi meddela – att det är inte slut än. Det finns ju liksom så himla mycket gott man kan göra med rabarber! Så här kommer ännu ett av våra favoritrecept –  rabarber- och kokosgalette. Hoppas ni får en härlig nationaldag!

rabarber5
Rabarber- och kokosgalette

350-400 g rabarber
1/2 dl strösocker
3 msk kokosflingor
1 msk Maizena

Pajdeg
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk socker
125 g smör
4-5 msk iskallt vatten

1 ägg, lättvispat

Värm ugnen till 225 grader.

Blanda de torra ingredienserna till pajdegen och kör i en matberedare tillsammans med smöret. Det går också att nypa ihop degen med fingrarna. Tillsätt lite kallt vatten åt gången, till en smidig deg. Överarbeta den inte. Lägg degen mellan 2 ark plastfolie och kavla ut den lite. Ställ in i kylskåpet i ca 1 timme. Om den står i kylskåpet längre, ta ut den stund innan du ska kavla ut den igen.

Skölj och skär rabarbern i ca 10 cm lika stora bitar. Lägg i en skål och blanda med socker, kokos och Maizena.

Följande instruktioner hittar ni under bilderna.

RABARBERGALETTE
Lägg degen på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Kavla ut den ytterligare till en oval form, som är ca 30 cm x35 cm. Lägg rabarberfyllningen på degen men lämna en kant runtom på ca 5 cm.

rabarber9
Vik sedan upp kanten runt hela pajen.

rabarber4
Pensla kanten med ägg. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Täck pajen med lite folie om den börjar få för mycket färg.

rabarber8
Servera med glass eller vaniljsås!

 

LOADING..