Tycker ni att det är mycket rabarberrecept här på bloggen? Då kan vi meddela – att det är inte slut än. Det finns ju liksom så himla mycket gott man kan göra med rabarber! Så här kommer ännu ett av våra favoritrecept – rabarber- och kokosgalette. Hoppas ni får en härlig nationaldag!
350-400 g rabarber
1/2 dl strösocker
3 msk kokosflingor
1 msk Maizena
Pajdeg
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk socker
125 g smör
4-5 msk iskallt vatten
1 ägg, lättvispat
Värm ugnen till 225 grader.
Blanda de torra ingredienserna till pajdegen och kör i en matberedare tillsammans med smöret. Det går också att nypa ihop degen med fingrarna. Tillsätt lite kallt vatten åt gången, till en smidig deg. Överarbeta den inte. Lägg degen mellan 2 ark plastfolie och kavla ut den lite. Ställ in i kylskåpet i ca 1 timme. Om den står i kylskåpet längre, ta ut den stund innan du ska kavla ut den igen.
Skölj och skär rabarbern i ca 10 cm lika stora bitar. Lägg i en skål och blanda med socker, kokos och Maizena.
Följande instruktioner hittar ni under bilderna.