ANNONS

Stekt lövbiff med grönkål, parmesan och ägg

/

En superenkel och supergod middag – vardag som helg!
Det kan inte bli så mycket bättre än så.

Lövbiff med grönkål, parmesan och pocherat ägg
Lövbiff med fräst grönkål, parmesan och ägg
ca  4 portioner

ca 500 g lövbiff

150 g grönkål
ca 3-4 msk smör
2 msk olivolja
4 äggulor
ca 1 dl finriven parmesan
salt och svartpeppar
olivolja

Dra av bladen från de grova stjälkarna på grönkålen. Hacka i mindre bitar. Fräs i 2 msk smör och 1 msk olivolja i en stekpanna tills grönkålen blir mjuk. Salta och peppra. Lägg åt sidan och håll varm. Krydda lövbiffen med salt och peppar. Värm resten av smöret och olivoljan i stekpannan och stek biffen, i omgångar,  i 15-30 sekunder på varje sida. Lägg upp lövbiffen på tallrikar, sedan grönkålen, parmesan och en äggula. Salta, dra några varv med pepparkvarnen och servera direkt med ett glass iskall öl!

Tips! Om du vill få parmesan-osten sådär härligt fluffig som på bilden, använd en Microplane rivjärn och riv direkt på tallriken!

Lövbiff med grönkål, parmesan och pocherat ägg

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00