Blanda ricottaost, filmjölk och äggulor i en bunke.
En god och smakrik pannkaksvariant med ricottaost och blåbär.
1.
Blanda ricottaost, filmjölk och äggulor i en bunke.
2.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
3.
Vispa äggvitorna i en ren bunke och vänd sedan försiktigt ner i smeten.
4.
Tillsätt blåbären och vänd ner dem försiktigt.
5.
Smält smör i en stekpanna, häll upp ca 1/2 dl smet för varje pannkaka.
6.
Stek över medelhög värme.
7.
När smeten börjar ”bubbla” är det dags att vända på pannkakan.
8.
Stek dem gyllenbrun på både sidor.
9.
Strö över lite florsocker och servera direkt.
2 1/2 dl ricottaost
2 dl filmjölk
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
1/4 tsk salt
1 - 2 dl blåbär
till stekning smör
florsocker