ANNONS

Lövkrans – steg för steg

/

Jag har alltid haft en dröm om att äga mitt eget hus där jag får hänga upp en hemgjord krans på dörren. Den drömmen har nu gått i uppfyllelse – och det tog inte många minuter. Att göra själva kransen alltså.  (Huset tog två år att bygga….) Jag ska här visa, steg för steg, hur lätt det är.  Skynda på nu och samla lönnblad medan de fortfarande är vackra och skiftar i grönt, gult, rött och orange!

IMG_4703
”Snor” lite löv från grannen…

Hur man gör en krans av löv
Du behöver alltså löv, en metallring, sax och metalltråd. Denna ring har jag köpt på Lagerhaus. Det finns även en mindre variant på Panduro.

Hur man gör en krans av löv
Börja med att knyta små buntar av löv i olika färger. Jag brukar lägga den största underst och sen mindre och mindre blad som ni ser på bilden.

Hur man gör en krans av löv
Virra fast buntarna på ringen med ståltråd, så att de ligger lite omlott.  När du har täckt hela ringen kan du förstärka kransen något genom att fästa löven lite tajtare genom att vira runt extra tråd. Ta en lång metalltråd, fäst den på en punkt på ringen och virra den sedan runt ringen och stjälkarna genom att försiktigt föra in den mellan bladen med några centimeters mellanrum. Fortsätt hela vägen runt.

Hur man gör en krans av löv
Klart! Lätt som en plätt va!

IMG_4741
Gick förbi grannen idag och såg att de hade en massa vacker blåbärsris där bladen var nu röda. Det får bli nästa kransprojekt…

IMG_4771
Dessvärre framgår inte kransens vackra färger i denna urusla foto tagit med mobilen…

2
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00