back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Rödbetssoppa med ingefära och apelsin

En härlig vegetarisk rödbetssoppa med smak av ingefära och apelsin. Perfekt för att stärka immunförsvaret inför höstens förkylningar.

Hur

1.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en kastrull i några minuter.

2.

Skala rödbetor och skär i bitar. Lägg ner i kastrullen tillsammans med ingefära och låt fräsa i några minuter.

3.

Häll i buljongen och apelsinjuice och låt puttra i ca 15 minuter tills rödbetorna är mjuka.

4.

Mixa soppan slät i en matberedare eller använd stavmixer.

5.

Späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

6.

Ringla över lite yoghurt och garnera med hackad persilja strax innan servering.

7.

Tips! Lägg till lite finhackad chili i soppan ifall du vill ha lite hetta!

Ingredienser

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

ca 2 msk raps- eller solrosolja

600 g färska rödbetor

2 msk riven färsk ingefära

1 dl färskpressad apelsin

ca 1 liter grönsaksbuljong

ca 1/2 dl naturell yoghurt

salt

peppar

färsk persilja