Rödbetssoppa med ingefära och apelsin

Måndag och dags för veckans vegetariska! Vi har haft riktigt roligt sista tiden då vi har lagat upp och fotat en massa härliga recept just för bloggen, som t ex den här vackra rödbetssoppan. Rödbetorna är i säsong nu så passa på! Soppan har vi smaksatt med med vitlök, apelsin och ingefära. Förutom är den är oerhört god, kommer den bidra med att stärka immunförsvaret nu inför höstens förkylningar!

Ha en bra måndag!


Rödbetssoppa med ingefära och apelsin
4 portioner


1 gul lök
1 vitlöksklyfta, hackad

ca 2 msk raps- eller solrosolja
600 g färska rödbetor
2 msk riven färsk ingefära
1 dl färskpressad apelsin
ca 1 liter grönsaksbuljong
ca 1/2 dl naturell yoghurt
salt och peppar

färsk persilja  till garnering

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en kastrull i några minuter.

Skala rödbetor och skär i bitar. Lägg ner i kastrullen tillsammans med ingefära och låt fräsa i några minuter. Häll i buljongen och apelsinjuice och låt puttra i ca 15 minuter tills rödbetorna är mjuka.

Mixa soppan slät i en matberedare eller använd stavmixer. Späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar. Ringla över lite yoghurt och garnera med hackad persilja strax innan servering.

Tips! Lägg till lite finhackad chili i soppan ifall du vill ha lite hetta!