ANNONS

Smuldegspaj med plommon och smak av kardemumma

/

Vi fortsätter att frossa i allt det som hösten erbjuder. Idag blir det en mumsig plommonpaj med smuldeg och smak av kardemumma!

Plommonpaj med smuldeg

Plommonpaj med smuldeg

Plommonpaj med kardemumma och smuldeg

ca 500 g plommon
1/2 – 1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk malen kardemumma

Smuldeg
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn

Värm ugnen till 200 grader. Smörj en pajform.

Kärna ur plommonen och skär i klyftor. Blanda med socker, vaniljsocker och kardemumma. Fördela i pajformen.

Blanda ingredienserna till smuldegen och fördela jämt över plommonen.  Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills smuldegen är gyllenbrun.

Servera ljummen eller kall med t ex vaniljsås, grädde eller glass.

0
15

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00