back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Plommonpaj med kardemumma och smuldeg

En mumsig plommonpaj med smuldeg och smak av kardemumma.

    Hur

    1.

    Värm ugnen till 200 grader. Smörj en pajform.

    2.

    Kärna ur plommonen och skär i klyftor. Blanda med socker, vaniljsocker och kardemumma. Fördela i pajformen.

    3.

    Blanda ingredienserna till smuldegen och fördela jämt över plommonen.

    4.

    Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills smuldegen är gyllenbrun.

    5.

    Servera ljummen eller kall med t ex vaniljsås, grädde eller glass.

    Ingredienser

    ca 500 g plommon

    1/2 - 1 dl strösocker

    2 tsk vaniljsocker

    1/2 tsk malen kardemumma

    125 g rumsvarmt smör

    1 dl vetemjöl

    2 dl havregryn