ANNONS

Tips på skördemarknader!

/

När sommarens sol och värme börjar lysa med sin frånvaro, lyser hösten upp med naturens färgglada skafferi av frukter, bär och grönsaker. Äntligen underbara sensommar, höst och skördetid – bästa tiden på året om ni frågar oss! Om man inte har en egen trädgård, så finns det finns flera platser runtom i landet som anordnar skördemarknader och bondens egna marknader nu under de närmaste veckorna. Här kommer en lista med datum på flera evenemang, främst i Stockholmsområdet.

Ett trevlig utflyktsmål för hela familjen!

Kolla in här för Bondens Egna Marknader runtom i hela landet för att hitta en skördemarknad nära dig!

Bondens Egen Marknad

Här anordnas de i Stockholm:

Katarina Bangata
Öppet 4/8-27/10, lördagar, kl 10-15
Tessinparken

Öppet 4/8-27/10, lördagar, kl 10-15

Slottsträdgården Ulriksdal
En ljuvlig oas strax utanför Stockholm med handelsträdgår, butik och trädgårdscafé, just nu med självplock från frilandet av grönsaker, frukt och blommor. Missa inte deras fantastiska vegetariska buffé som serveras vardagar. En av våra favoritställen!

Självplock: aug-sept

Zetas Trädgård
Höstmarknad på fina Zetas handelsträdgård med en härlig blandning av konsthantverk att finna bland marknadsstånden; keramik, träsniderier, textilier och smycken m.m. Även närproducerade delikatesser som bröd, rapsolja, honung, hemkokta marmelader och sylt, ljuvliga kolor, lakrits och karameller, nyskördade grönsaker, honung, kransbinderier och mycket mer finns att njuta av. På Årstidstorget dukar Trädgårdscaféet upp med mustig gryta och äppelpaj.

Datum: 6-7 oktober
Lördag: kl 10-17
Söndag: kl 10-17

Skansens höstmarknad
Skördehelg
Datum: 29-30 september, kl 11-16

Hågelbyparken
Skördedag där lokala producenter säljer grönsaker, frukt och andra ätbara godsaker. Finns även roliga aktiviteter för hela familjen med 4-H gård, trafiklek, lekpark mm.

Datum: söndag 16 september, kl 11-15


Elfviksgårdsdagen

Datum: söndag 16 september, kl 11-15

Nynässlott
Höstfest. Marknaden fokuserar på närproducerad mat, slöjd och hantverk.

Datum: 16 september, kl 11-16

Wiks Slott med Äpplets dag
Försäljning av närodlat och hantverk, underhållning och spännande aktiviteter för både barn och vuxna, t.ex. äppelsafari med häst och vagn, barnteater, ponnyridning, lek i Kojbyggarland, musik, svamputställning, föreläsningar, se Mälarens fiskar och visning av Wiks slott. Firar även Äpplets Dag med bl.a. äppelutställning och bestämning av äpplen. Gratis korv till alla! Servering.

Datum: 16 september, kl 11.00–16.00 (fri entré)

Ölands Skördefest
”Sverige största skördefest”
Datum: 26 – 30 september

Äppelmarknaden i Kivik

Datum: 29-30 september

Tipsa gärna om fler höstmarknader och skördefester som inte finns med på listan!

kål

1
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00