back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Rödbets- och svartvinbärssoppa med yoghurt

    Hur

    1.

    Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull i några minuter.

    2.

    Skala rödbetor, morötter och potatis och skär i bitar. Lägg ner dem i kastrullen och låt fräsa i några minuter.

    3.

    Häll i buljongen och låt puttra i ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka.

    4.

    Skala, kärna ur och hacka äpplet och blanda ner det i kastrullen tillsammans med svartvinbärssaften.

    5.

    Mixa soppan slät i matberedare eller använd stavmixer. Späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

    6.

    Låt svalna och ställ sedan in soppan i kylskåpet i minst en timme eller tills den är välkyld. Blanda i yoghurt.

    7.

    Häll upp soppan i kylda skålar. Dekorera med yoghurt och gräslök. Servera direkt.

    Ingredienser

    1 gul lök

    ca 2 msk raps- eller solrosolja

    500 g färska rödbetor

    2 morötter

    2 potatisar

    1 liter höns- eller grönsaksbuljong

    1 äpple

    2–3 msk outspädd svartvinbärssaft

    salt

    peppar

    ca 3 dl yoghurt

    finhackad gräslök