ANNONS

Superenkel sesamlax med mango- och avokadosalsa

/

Idag har min dotter Lea, som är 11 år, skolavslutning och får äntligen börja sitt mycket efterlängtade sommarlov. Ellie och Benjamin går på sommarlov imorgon. Jag ser verkligen fram emot många sköna lediga dagar med sol, bad och roliga aktiviteter med barnen.  (Men först ska jag och Monica bara beta av vår långa ”att göra innan vi får semester” lista!) Sommarlediga barn betyder också att många måltider ska tillagas och jag vill helst inte spendera för mycket tid framför spisen när sol och bad kallar. God mat, näringsrik mat, men framförallt mat som snabbt kan ställas fram till hungriga barn –  precis en sådan rätt bjuder jag på idag. Ugnsbakad sesamlax med mango- & avaokadosalsa passar oss perfekt, då lax är en favorit både hos mig och barnen!

Önskar er alla en skön tisdag! /Lisa

Superenkel sesamlax med med mango- & avokadosalsa
ca 6 portioner

ca 1 kg laxfilé med skinn
3-4 msk sesamfrön
3 avokado
2 mango
1-2 urkärnade och finhackade röd chili
1 liten vitlöksklyfta, pressad

saft från 2 lime plus 1 lime för garnering
ca 3/4 dl hackad koriander plus blad till garnering
salt och peppar

Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtpapper på en bakplåt eller i en ugnssäker form. Lägg i laxfilén med skinnsidan nedåt. Salta och peppra. Strö över sesamfröna. Ställ in i ugnen och ugnsbaka i ca 20-25 minuter.
Kärna ur och skär avokado och mango i tärningar. Blanda med chili (beroende hur stark du vill ha den), vitlök, limesaft, koriander och smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med avokado- och mangosalsa och grillade limehalvor eller limeklyftor.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00