back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Sirapssnittar med solros- och pumpakärnor

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader.

    2.

    Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirapen och rör om.

    3.

    Blanda de torra ingredienserna och rör samman allt till en smidig deg (spar lite frön för att garnera med).

    4.

    Rulla ut degen på ett mjölat bord i längder. Lägg längderna på en bakplåt, smord eller med bakplåtspapper. Strö över några extra frön och platta till längderna något.

    5.

    Grädda i ugnen i 15 minuter. Skär längderna i diagonala snittar när de har svalnat något. Lägg över på ett galler och låt svalna helt.

    Ingredienser

    200 g smör

    2 1/2 dl strösocker

    4 msk ljus sirap

    3 dl vetemjöl

    1 1/2 dl fullkornsmjöl

    1 tsk bakpulver

    2 msk vaniljsocker

    1/4 tsk salt

    1 dl solrosfrön

    1 dl pumpafrön