ANNONS

Filodegssnurror med Ajvar

/

Ajvar- och filodegssnurror

Filodeg är en papperstunn deg som som är så otrolig användbar i köket. Den kan användas för göra bl a goda små tilltugg, matiga pajer och delikata desserter. Degen kommer i supertunna ark och kan lätt torkas ut när de används. Man ska därför täcka de filodegsarken som inte används med en ren och fuktig handduk.

Idag bjuder vi på ett superenkelt tilltugg med filodeg som man fyller med Ajvar. Ajvar är  en röra gjord på rostad paprika, aubergine och vitlök som finns i de flesta mataffärer.  Finns både som mild och kryddstark med chili. Kanske ett perfekt tilltugg att servera i helgen?

Ha en riktig skön helg önskar vi er!

Ajvar- och filodegssnurror

Filodegssnurror med Ajvar
ca 25 stycken

6 ark filodeg
ca 3 dl Ajvar
ca 4 msk smält smör
finhackad bladpersilja till garnering

Värm ugnen till 225 grader.

Lägg ut en ark filodeg på en skärbräda. Täck resten med en ren och fuktig handduk så att de inte torkar. Pensla med lite smör. Pensla på 2-3 msk ajvarröra på filodegen. Lägg uppå en till ark filodeg och pensla med smör. Pensla på 2-3 msk ajvarröra. Fortsätt på samma sätt med 3:e arken. Rulla sedan ihop filodegen från långsidan. Pensla slutligen på smör runtom rullen. Skär i ca 3 cm stora rullar. (Gör på samma sätt med resterande 3 ark filodeg och ajvar.)

Lägg rullarna på en plåt, täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och krispiga.  Låt svalna något, lägg upp på ett fat och strö över hackad persilja.

Ajvar- och filodegssnurror

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00