Gör först i ordning de ugnsbakade körsbärstomaterna och de kanderade citronskalen (se länkar i ingredienslistan).
En läcker rätt med pappardelle, korv, brynt smör, ugnsbakade körsbärstomater, parmesan, krispig salvia och kanderade citronskal.
1.
Gör först i ordning de ugnsbakade körsbärstomaterna och de kanderade citronskalen (se länkar i ingredienslistan).
2.
Värm ugnen till 175 grader. Lägg korvarna på en plåt. Grilla dem i ugnen i 20 – 30 minuter. Vänd efter halva tiden för att få en stekyta på både sidor. (Gör ett snitt i korven för att kontrollera att den är genomstekt).
3.
Under tiden, smält smöret på medelvärme. När smöret börjar sjuda, vispa sakta så att smöret brynts jämnt. Tillsätt salvian och fritera tills de är krispiga, i omgångar, precis mot slutet. När smöret blir ljusbrunt och man känner en nötaktig doft, ta bort kastrullen från värmen och häll upp det i en skål eller kanna. (Om smöret ligger kvar i kastrullen kommer det försätta brynas och kanske brännas.) Lägg salvian på hushållspapper.
4.
Koka pastan i lättsaltat vatten tills den är al dente. Låt rinna av. Skär korven i skivor och blanda med pastan. Lägg upp pastan på tallrikar. Ringla över det brynta smöret och toppa med körsbärstomater, hyvlad parmesan, salvia samt citronskal. Salta och peppra. Servera direkt.
4 portioner pappardelle
500 g färsk korv
500 g ugnsbakade körsbärstomater
200 g smör
2 krukor färsk salvia
kanderade citronskal
parmesan
flingsalt
nymalen svartpepper