ANNONS

Hemgjorda potatis- och rotfruktschips

/

Fredag och snart helg! Dags för Mello igen och imorgon går 3:e deltävlingen av stapeln i Malmö. Ci fortsätter att ge er tips på smarriga snacks att mumsa på framför TVs.  Vad säga om hemgjorda potatischips och rotfruktchips? Riktigt roligt att göra själv och för att inte tala om hur mycket godare de blir!

Trevlig helg!

Foto Roland Persson

Foto Roland Persson

Potatischips
ca 1 liter

ca 500 g fast potatis
1 liter rapsolja till fritering
flingsalt

Skiva potatisen flortunt på mandolin, i matberedare, på rivjärn eller med en vass osthyvel.

Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till cirka 180 grader. Fritera potatisskivorna i omgångar tills de är gyllenbruna och knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över vanligt salt, flingsalt eller smaksatt salt.


Rotfruktschips
ca 1 liter

ca 500 g rotfrukter
1 liter rapsolja till fritering
flingsalt

Skiva potatisen flortunt på mandolin, i matberedare, på rivjärn eller med en vass osthyvel.

Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till cirka 180 grader. Fritera potatisskivorna i omgångar tills de är gyllenbruna och knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över vanligt salt, flingsalt eller smaksatt salt.

Recept kommer ”Systrarna Eisenmans mingelmat”.

.

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00