ANNONS

Vit tryffel med grönt te

/

Var på Ikea för två veckor sedan. Medan jag (Monica) gick och botaniserade bland sofforna hade jag en konstig känsla att något var fel men kunde inte sätta fingret på vad det var. Efter ett tag insåg jag. I högtalarna spelade de julmusik. För varje år känns det som julhysterin börjar tidigare och tidigare.  Kanske är vi nu också ute för tidigt med att lägga upp recept på julgodis här på bloggen, men vi gör inte detta för att uppmuntra till större konsumtion av onödiga prylar utan snarare för att hjälpa till med julförberedelserna så att ni slipper stressa i sista minuten.  Och ska vi vara ärliga så julär dessa tryfflar så goda att det finns risk att ni går och norpar några då och ur frysen tills att de är slut innan första advent.

xx
Foto: Roland Persson

Vit tryffel med grönt te
ca 25 kulor

225 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk grönt tepulver, matcha
florsocker
ca 50 g riven vit choklad

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke, häll över grädden och låt smälta över sjudande vattenbad.

Tillsätt tepulvret och vispa till en slät smet. Låt den stelna i kylen.

Doppa en klick av tryffeln i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula.

Avsluta med att rulla tryffelkulorna i riven vit choklad.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00