ANNONS

En till Poke Bowl…

/

Egentligen tar det mig (Monica) emot att lägga upp recept på Poke Bowls eftersom det är så vansinnigt trendigt just nu.  Jag har rätt svårt för när en viss maträtt blir superhypad. Men just Poke Bowls är helt enkelt för goda för att låta bli. Men ni får ingen avokado-ros. Den fick hackas upp i omoderna tärningar istället.

För övrigt får ni ha lite överseende med trista bilder framöver. Vi är ju tillbaks i den årstiden när det blir mörkt tidigt vilket också innebär att man ej längre kan ta bilder på middagsmat i fint dagsljus.

Poke Bowl med lax, ananas, picklad rödkål, avokado, ärtskott och rostad majs

Poke Bowl med lax, ananas, picklad rödkål, avokado, ärtskott och rostad majs

ca 2 portioner

2 portioner kokt jasminsris, ljummen
200 – 300 g tärnad färsk rå lax, t ex Salmalax
2 dl finstrimlad rödkål
1 msk ättiksprit
2 msk strösocker
2 msk vatten
1 avokado, tärnad

2 dl tärnad färsk ananas
2 näve ärtskott

1/2 dl krossad rostad majs

1 dl majonnäs
1 – 2 tsk wasabi

Ponzusås

Blanda ättiksprit, socker och vatten med rödkålen. Låt stå en stund och dra.

Blanda majonnäs och wasabi.  Rör ihop ingredienserna till Ponzusåsen.

Lägg upp riset i två stora skålar. Toppa med lax, ananas, avokado, rödkål och ärtskott. Strö över den krossade majsen.

Servera med wasabimajo och Ponzusås. För lite hetta kan man även ha lite Srirachasås till…

.

Övriga Poke Bowls och liknade som har lagt upp här på bloggen:

.

Poke Bowl

Poke Bowl med tonfisk, avokado, mango, edamamebönor, sesam- och chiligurka samt rödlökspicklad enokisvamp

Lax med ris, inlagda polkabetor och wasabi-coleslaw

Halstrad lax med ris, inlagda polkabetor, avokado, wasabi-coleslaw och ägg ”sunny side up”

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00