Crostini med ricottaröra, ugnsbakade körsbärstomater och salamichips

IMG_0094

 

Crostini med ricottaröra, ugnsbakade körsbärstomater och salamichips
ca 15 crostinis

15 ugnsbakade körsbärstomater
250 g ricotta
ca 25 g riven parmesan
2 msk hackad basilika
salt och svartpeppar
5-6 skivor salami
baguette

färsk basilika till garnering

Värm ugnen till 175 grader.

Lägg salamiskivorna på en bakplåt och sätt in i ugnen i ca 8-10 minuter, eller tills de blir krispiga. Lägg över på ett hushållspapper för att rinna av. Bryt in mindre bitar.

Blanda ricotta, parmesanost och basilika. Smaka av med salt och peppar.

Höj värmen i ugnen till 225 grader. Skiva baguetten i 15 skivor, ca 3 cm breda och lägg på en ugnsplåt. Pensla med olivolja. Rosta i ugnen i några minuter tills brödet blir gyllenbrunt.

Bred på ricottaröran och toppa med salamichips, körsbärstomaterna och basilika.

IMG_0093

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..