ANNONS

Chèvre chaud med rödbetor, pinjenötter och balsamicodressing

/

Chèvre chaud med rödbetor

Chèvre chaud med rödbetor, pinjenötter och balsamicodressing
4 personer

ca 450 g färska betor
1 surdegsbaguette

ca 350 g chèvre
ca 75 g pinejnötter
3 msk olivolja
1-2 msk balsamicosirap
salt och svartpeppar
ca 200 g mixsallad

Koka rödbetorna i ca 20- 30 minuter om de är färska och små, annars längre. Det beror på storleken. Prova om de är klara med provsticka. Låt svalna något och skala. Skär i klyftor eller skivor.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Håll koll så det inte bränns.

Rör ihop olivolja med balsamicosirap. Smaka av med salt och svartpeppar. Fördela salladen på tallrikar.

Sätt ugnen på högsta värmen med grilleffekt.

Skiva baguetten och getosten i skivor, 1 1/2 cm tjocka. Lägg brödskivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Lägg getost på brödskivorna.

Sätt brödskivorna med getost in i ugnen och grilla i ca 5 minuter, eller tills de blir gyllenbruna. Lägg på salladen, strö över pinjenötterna och ringla över dressingen.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00