ANNONS

Rabarber Tarte Tatin

/

Den här kakan bakade jag (Lisa) förra helgen för att ta med på vår 6 juni picknick. Jag har använt ett klassiskt recept på Tarte Tatin och byt ut äpplen mot rabarbern. Den blev himla smaskig och medans vi åt den tänkte jag – banne mig om den inte hade blivit ännu godare om jag hade tillsatt lite kardemumma i smeten. Prova vetja!


tarte3

Rabarber  Tarte Tartin
ca 8-10 portioner

ca 300 g rabarber
1 1/2 dl plus 2 1/4 dl strösocker
50 g smör
2 msk färskpressad citron
2 ägg
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Värm ugnen till 200 grader.

Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Blanda dem med 1 1/2 dl socker. Smält smöret i en gjutjärnspanna och bryn rabarbern i ca 5 minuter. Rör i citronsaften.

Vispa ägg och 2 1/4 dl socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll smeten över rabarbern i pannan. Ställ in pannan i ugnen och grädda i ca 30 minuter.

Låt kakan svalna något, dra med en kniv runt kanten av pannan och stjälp sedan upp den så att rabarbern ligger uppåt.

Servera varm eller kall med vaniljsås eller vaniljglass.

tarte2

tarte1

tarte4

För fler recept med rabarber!

Läskande rabarberlemonad

Isad rabarber och körsbärsssoppa med maräng

Rabarberchutney med apelsin

Rabarbersaft

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00