ANNONS

Smaka på Stockholm

/

smaka

Om ni råkat ha missat helgens stora händelse, så drogs Smaka på Stockholm igång här i vår huvudstad igår! I Kungsträdgården, mitt i stan, ordnas en av världens största matfestivaler där flera av Sveriges främsta kockar och matprofiler, ett stort utbud av fantastiska restauranger, caféer och food trucks har samlats för att skapa en gastronomisk mötesplats för alla som älskar mat- och dryck.

mattias

Från torsdag 2/6 till måndag 6/6 kan man få uppleva allt från  Pop-Up Krogen med några av landets absolut bästa kockar, prova maten från Göteborgs stjärnkrog Sjömagasinet och Korvkiosk från Åre eller ett 20-tal medverkande restauranger. Varför inte passa på att prova några av de 15 medverkade av Stockholms bästa food trucks som har rullat in i Kungsan.  Här kan ni se alla medverkandes festivalmenyer.

boka_cookalonger_450

Culinary Theatre kan man vara med och laga mat  i roliga cook-alonger.  I Chefs table sitter man till bords med kocken och äter en avsmakningsmeny tillsammans med 13 andra gäster.

För första gången i år är arrangeras ett nytt salutorg med matupplevelser från hela Sverige. Hos Hela Sveriges mathantverkare samlas 30 av landets bästa bagare och mjölnare under ledning av Sébastien Boudet, samt över 40 mathantverkare som förädlar de främsta svenska råvarorna. Hos mathanverkarna kan besökare få smaka på allt från ost, charkuterier, must och saft, samt köpa med sig produkterna hem.

Ett besök på festivalen är ett måste i helgen, som garanterat kommer att bli en riktigt skön folkfest i vår vackra huvudstad. Det kan ju liksom inte bli annat om det fantastiska sommarvädret fortsätter. Vilket perfekt sätt att inleda sommaren på!

Ha en riktig skön långhelg!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00