ANNONS

Konserverade citroner

/

Det är så många roliga och spännande recept som vi har upptäckt under denna tid som vi har jobbat med vår nya bok Från grunden, att vi inte kan låta bli att redan nu dela med oss av några av dem. Ett litet smakprov av vad som komma skall!

Många av recepten i boken handlar om att konservera olika råvaror – bland annat citroner. Konserverade citroner är mest känd för dess användning i det marokanska köket och framförallt i dess tagines.

Vissa föredrar att använda endast skalet (dock ska hela citronen picklas) medan andra använder både skal och fruktkött. För en mindre saltsmak och för att framhäva citronens sötma kan man skölja eller förvälla citronen innan man använder den.

Konserverade citroner

Konserverade citroner

valfri mängd citroner
1 msk salt per citron
saft från ca 1 – 2 citroner

Skrubba rent citronerna. Skär bort den lilla hårda delen där stjälken har suttit. Skär från ena änden ett kryss i citronen utan att skära igenom helt. (Du ska få fyra klyftor som sitter ihop nedtill).   ”Fyll” varje citron med 1 msk salt. Tryck ner citronerna i en burk så att de är tätt packade. Tryck ner på dem så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt. Fyll på med extra citronsaft från 1 citron. Sätt på ett lock och låt stå över natten i rumstemperatur. Tryck ner på citronerna lite igen så att de släpper ifrån sig ännu mera saft. Repetera varje dag i 3 dagar. Om inte citronerna är helt täckta av saft vid det här laget kan man tillsätta ytterligare pressad citronsaft. Ställ i kylskåpet. Citronerna är klara att använda efter 3 – 4 veckor.

Tips! Prova att smaksätta med några korianderfrön, ett lagerblad, en kanelstång eller en chilifrukt – eller en kombination av flera.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00