Pasta med kalkon, spenat, mozzarella och chili

Pasta med kalkon, chili, mozzarella och spenat


Pasta med kalkon, spenat, mozzarella och chili

ca 4 portioner

400 g pasta
300 g kalkonbröst
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1 paket mozzarella á 125 g
2 msk olivolja

65 g färska babyspenat
ca 2 paket mozzarella á 125 g
salt och peppar
olivolja av god kvalité

Skär kalkonen i skivor. Salt och peppra. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och skiva chilin. (Eller spar kärnorna om du vill ha starkt.) Riv mozzarellan i strimlor.

Stek kalkonen i olivolja i en stekpanna i ca 5 minuter eller tills den är genomstekt. Tillsätt vitlök och chili och fräs i ytterligare någon minut.

Under tiden, koka pastan enligt instruktioner enligt förpackningen.

Lägg ner spenaten i stekpannan, rör om och värm till den sjunker något ihop. Rör sedan ihop allt med pastan och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar eller ett stort fat. Lägg på mozzarellan, ringla över lite god olivolja och och dra några varv med pepparkvarnen. Servera!

pastakalkon3


LOADING..