ANNONS

Plockmat framför TVn

/

Ikväll börjar den för många efterlängtade melodifestivalen som varar flera veckor framåt….Mina (Lisa) döttrar som är 7 och 9 år ser SÅ fram emot att kolla in deras favoriter Dolly Style och Samir & Viktor, men framförallt ser de fram emot att få sitta tillsammans framför TVn och mumsa i sig snacks och få vara upp ”hela natten”. Ja, efter kl 21 känns väl för dem som hela natten. Och så kan det även kännas för mig när jag kollar in Mello. 😉

Jag håller med tjejerna – jag gillar också att duka fram god plockmat framför TVn. Men istället för chips och ostbågar, varför inte ställa fram en buffé av goda charkuterier, blandade ostar, inlagda grönsaker, marinerade oliver, goda kex och bröd istället! Det krävs inte så mycket matlagning om man inte känner för det. Men är man sugen på att förbereda något själv – här kommer recept på fikon med gorgonzola och bresaola samt melon i proscuitto som passar finfint på en chark- & ostbuffé.

Är man inte intresserad av glitter, glamour och schlager – då ska ni kanske bänka er framför TVn söndagskväll för att spana in det största sportjippot i den amerikanska sportvärlden – The Super Bowl. Finalmatchen i den amerikanska NFL (National Football League) är den mest sedda TV-sändningen i USA, med som mest 115 miljoner tittare! De gångerna jag kollade på Super Bowl under mina år på University of Maryland var det inte själva ”football” vi var intresserad av, utan att få umgås med vänner, äta mycket mat, dricka öl och spana in de superkändisar som uppträdde i pausen mellan halvlekarna.

Fikon
Foto: Roland Persson


Fikon med gorgonzola & bresaola
24 stycken

4 färska fikon
50 g bresaola
50 g gorgonzola

Dela varje fikon i 6 klyftor. Skär bresaolan i 24 skivor på längden. Lägg en bit gorgonzola på varje fikon och vira om med en skiva bresaola. Fäst ihop med en tandpetare eller servera med tandpetare bredvid.

I förväg: Tilltugget kan göras färdigt några timmar i förväg och förvaras i kylskåpet.

Melon i proscuitto
ca 24 stycken

125 g proscuitto
24 0 g melon utan skal

Skär prosciutton i 24 remsor på längden. Skär melonen i 24 bitar och linda om med prosciutto. Fäst med en tandpetare eller servera med tandpetare bredvid.

I förväg: Tilltugget kan göras färdigt några timmar i förväg och förvaras i kylskåpet.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00