ANNONS

Het fruktsallad med spetskål

/

Vi fortsätter frossa i citrusfukter! Förutom att de är så saftiga just nu, är de fulla av nyttiga C-vitamin som bl a boostar immunförsvaret och skyddar oss från sjukdomar. Och det behövs verkligen nu när vi snart går in i vabruari dvs februari – den månad under året då flest VAB-dagar tas ut.

Spetskålen skapar en härlig crunch i salladen och tillsammans med chilin i sambal oelek bidrar också med C-vitamin.  Chilin är även inflammationsdämpande och motverkar infektion i kroppen. Så här kommer receptet på en enkel men riktig god power fruktsallad som håller förkylningar och sjukdomar borta!

Trevlig helg!

frukstsallad
Foto: Roland Persson

.

Het fruktsallad med spetskål
4–6 portioner

1 blodgrapefrukt
2 apelsiner
1/2 färsk ananas eller ca 5 dl ananas i bitar
ca 200 g spetskål
ca 1/2 msk sambal oelek eller efter smak
1 dl färskpressad lime
ca 1/2 dl honung (eller råsocker)

Skala grapefrukten och apelsiner med en vass kniv och skär bort även allt det vita. Skär frukterna i bitar eller tärningar. Skala ananasen och skär den på samma sätt. Strimla kålen.

Blanda sambal oelek, limesaft och honung. Rör ihop med frukt och kål i en bunke.

Täck över salladen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar så att frukten saftar sig och smakerna blandas.

Tips! Strö över lite rostade nötter eller frön för en extra boost av bra proteiner, fiber och nyttiga fetter!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00