back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Het fruktsallad med spetskål

  • 4-6 portioner

Vi fullkomligen frossar i citrusfukter! Förutom att de är så saftiga just nu, är de fulla av nyttiga C-vitamin som bl a boostar immunförsvaret och skyddar oss från sjukdomar. Och det behövs verkligen just nu! Idag får ni receptet på en härlig och lite annorlunda fruktsallad. Spetskålen skapar en härlig crunch i salladen tillsammans med chilin i sambal oelek som ger den även lite sting. Chili är fö inflammationsdämpande och motverkar infektion i kroppen. En riktig power fruktsallad som håller förkylningar och sjukdomar borta helt enkelt!

    Hur

    Gör så här

    1.

    Skala grapefrukten och apelsinerna med en vass kniv och skär bort även allt det vita.

    2.

    Skär frukterna i bitar eller tärningar.

    3.

    Skala ananasen och skär den på samma sätt.

    4.

    Strimla spetskålen.

    5.

    Blanda sambal oelek, limesaft och honung.

    6.

    Rör ihop sambal oelek, limesaft, honung, frukt och kål i en bunke.

    7.

    Täck över salladen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar så att frukten saftar sig och smakerna blandas

    Tips!

    1.

    Strö över lite rostade nötter eller frön för en extra boost av bra proteiner, fiber och nyttiga fetter!

    Ingredienser

    Ingredienser

    1 blodgrapefrukt

    2 apelsiner

    1/2 färsk ananas

    200 g spetskål

    1/2 msk sambal oelek

    1 dl lime

    1/2 dl honung