ANNONS

Sluta släng bröd!

/

Brukar ni slänga mycket bröd? Vi har försökt att vara bättre på att sluta slänga gammalt bröd (så länge de inte är mögligt) och ta vara på det för att göra eget ströbröd. Det är ju så enkelt att göra själv! Dessutom mycket billigare och godare än att köpa. Och klimatsmart försås!

Så ta vara på den där sista sega biten baguette, den ensamma torra skivan kvar i brödpåsen eller hårda kanten från Levain-limpan. Bryt i mindre bitar, lägg i en ugnsplåt och ställ in i t e x ugnen (när den inte är på) och fyll på tills plåten är någorlunda full. Nästa gång ni har använt ugnen, lägg tillbaka plåten med bröd in i ugnen och låt brödet torka på eftervärme. Rör om några gånger. (Annars kan man torka brödet i ugnen på låg temperatur tills det är torrt.) När brödet är helt torrt, kör i en matberedare eller mixer i omgångar till smulor.  Voilá – ni har hemgjort ströbröd!

Tips!
– Smaksätt köttfärslimpan eller köttbullarna genom att blanda ströbrödet med torkad timjan, basilika och rosmarin!
– Blanda lite ströbröd med kokosflingor när ni ska bröa bakformen till sockerkakan eller kladdkakan!
– Blanda vitlöksalt och torkad timjan i ströbrödet och panera fiskfiléer!

IMG_7140 (1)

IMG_7141

IMG_0040

 1 liter brödbitar blir ca 3 dl ströbröd.

IMG_0041

Förvara i en lufttät burk.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00