Värm ugnen till 175 grader. Fyll en muffinplåt med pappersformar.
Underbara blåbärsmuffins med digestiv- och valnötsströssel! Allra bäst på färska svenska blåbär såklart.
1.
Värm ugnen till 175 grader. Fyll en muffinplåt med pappersformar.
2.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget och gräddfilen.
3.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda blåbär och mjöl i en separat skål. Rör ihop ingredienserna till strösslet.
4.
Häll hälften av smeten i formarna. Strö över blåbären och hälften av strösslet. Klicka ut resten av smeten och strö över resten av strösslet.
5.
Grädda muffinsarna i 20 - 30 minuter eller tills en sticka kommer ut torr.
6.
Tips! Om man är nötallergiker kan man byta ut valnötterna mot solroskärnor.
125 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
1 ägg
2 1/2 dl gräddfil
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl blåbär
2 msk vetemjöl
50 g smält smör
2 dl smulade digestivekex
1/2 dl farinsocker
1 tsk malen kanel
1 dl grovhackade valnötter