ANNONS

Färsk spenat, olivolja, parmesan och citron

/

Ibland är det allra enklaste det allra godaste. Igår kom jag Lisa, hem igen efter flera veckor bortrest. Kylskåpet ekade tomt och vi hade inte hunnit handla så mycket. Spenaten i vår trädgård hade vuxit som bara den, så till kvällens pastamiddag förberedde jag världens enklaste, och vid det tillfället, världens godaste sallad.

Skölj spenaten och torka torrt. Lägg på ett fat, ringla över en god olivolja av bra kvalité och rör om försiktigt. Hyvla över parmesan, pressa över färsk citron, strö över flingsalt och avsluta med nymalen svartpeppar.

Njut.

spenatsalladJPG

Härlig spenat som är så god och nyttig. Jag använder den i så mycket av min matlagning – i sallader, i smoothies, soppa, stir-fries, pasta eller en favorit: vitlöksfräst med sesamolja. Ja, listan är lång!

spenat3

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00