ANNONS

Goda tillbehör till grillningen

/

Goda marinader och smaksättningar till grillköttet eller fisken i all ära, men är det inte oftast tillbehören som förgyller en grillmiddag? Här får ni recept på två goda tillbehör – äppeltzatziki och grillad halloumi med persika och mynta – som är enkla att förbereda och som passar till det mesta! Vi har lagt till äpple i en klassisk grekisk tzatziki som tillför en härlig sötma.

tsasiki

Äppeltzatziki
ca 6 dl

1/2 gurka (ca 250 g)
1-2 vitlöksklyftor
1 äpple, gärna syrlig t ex Granny Smith
5 dl turkisk yoghurt
1 tsk pressad citron
salt och peppar

Kärna ur gurkan och riv den grovt. Pressa ur vätskan. Skala, kärna ur äpplet och riv det grovt. Skala och pressa vitlöken. Rör ihop gurka, äpple och citron. Pressa ner vitlöken. Gillar ni mycket vitlökssmak, använd 2 klyftor. Smaka av med salt och peppar.

Tzatsiki är en favorit i det grekiska köket och serveras ofta tillsammans med ett gott bröd och grönsaker som förrätt!

nektariner

Grillad halloumi med persika och färsk mynta

halloumi
persika

färsk mynta
olivolja

Skär halloumin i skivor, ca 1 cm breda. Pensla på lite olivolja. Skär persikan i klyftor.

Grilla halloumin eller stek i en grill- eller stekpanna. Skär halloumin i mindre bitar. Varva halloumi och persika på ett fat. Strö över färsk myntablad.

Tips! Fäst en bit persika, en bit halloumi och en myntablad med en tandpetare. Severa som tilltugg!

nekariner2

tsatsiki2

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00