Sätt ugnen på 200 grader.
Idag bjuder vi på receptet på världens godaste och kladdigaste kladdkaka med smak av mint. Dessutom går den jättesnabbt att göra. Vilket är ju perfekt då vi får ofta ett paniksug på kladdkaka. Det finns ju en mängd olika roliga variationer på den klassiska kladdkakan – denna är vår favorit.
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Smöra och bröa en form med löstagbar botten.
3.
Vispa ihop smör och socker.
4.
Tillsätt ägg.
5.
Blanda i resterande ingredienser och vispa till en slät smet.
6.
Häll ner i formen och grädda i 15 - 20 minuter.
7.
Servera kakan ljummen eller kall med glass eller en klick grädde.
100 g smält smör, svalnat
3 dl strösocker
2 ägg
1 ½ dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
några droppar pepparmintsarom