ANNONS

Finska chokladpinnar

/

Foto Ulrika Ekblom

Foto Ulrika Ekblom

.

FINSKA CHOKLADPINNAR
ca 60 st

5 bittermandlar
200 g smör
3 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 dl strösocker
1 uppvispat ägg
2 msk pärlsocker

 

Riv bittermandlarna fint.

Skär smöret i bitar och arbeta ihop det med bittermandlarna, mjöl, kakao och socker till en deg, för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylskåp 1/2 – 1 tim.

Sätt ugnen på 200°.

Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till fingertjocka längder, ca 60 cm. Lägg dem intill varandra. Pensla längderna med ägg. Strö över pärlsocker. Skär längderna i 4 – 5 cm långa bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 9 – 10 min. Låt kakorna svalna en stund på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00