ANNONS

Marmelad på maskrosor

/

Foto Jenny Grimsgård

Foto Jenny Grimsgård

Foto Jenny Grimsgård

Foto Jenny Grimsgård

.

MASKROSMARMELAD

ca 5 dl marmelad

 4 dl vatten
5 dl maskrosblomblad (de gula blombladen)
5 dl syltsocker
1 tsk rivet citronskal

Koka upp vattnet och häll det över de gula blombladen. Låt dra i ca 20 minuter.

Häll blomblad och vatten i en nätsil, spara vattnet i en tjockbottnad kastrull. Tryck ut så mycket vätska som möjligt ur blombladen med baksidan av en sked.

Blanda vätskan med socker och koka upp. Låt sjuda i ca 2 minuter eller tills sockret har löst sig.

Ta bort kastrullen från värmen och rör ner citronskal. Skumma av.

Häll upp marmeladen på väl rengjorda och varma glasburkar. Förslut direkt och förvara svalt.

.

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00