ANNONS

Värmande gulaschsoppa

/

Denna kyliga lördag passar vi på att bjuda på en värmande och mustig gulaschsoppa. Snart är det förhoppningsvis så pass varmt att vi kan njuta av kalla och svalkande soppor. Men denna passar alldeles utmärkt till dess!

Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

GULASCHSOPPA

ca 4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 2 msk raps- eller solrosolja
1 tsk malen kummin
1 msk paprikapulver
1/2 tsk cayennepeppar
300 g benfritt nötkött
2 tomater
3 msk tomatpuré
1 1/4 liter köttbuljong
2 potatisar
2 morötter
2 selleristjälkar
1 röd paprika
salt och peppar
gräddfil och hackad persilja

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt kryddorna och rör om. Skär köttet i tärningar. Lägg i dem i kastrullen och bryn dem i några minuter under omrörning.

Hacka tomaterna och lägg ner dem tillsammans med tomatpuré i kastrullen. Häll på buljongen och sjud soppan på låg värme tills köttet är mört.

Skala och skär potatis och morötter i tärningar. Skiva sellerin och kärna ur och skär paprikan i tärningar. Lägg ner grönsakerna i soppan och låt småputtra tills potatisen och morötterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Garnera med gräddfil och persilja.

.

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00