ANNONS

Systrarna Eisenmans mingelmat

/

Systrarna Eisenmans mingelmat

Systrarna Eisenmans mingelmat

Boken kan beställas här!  Adlibris, Bokus eller Akademibokhandeln

När vi var barn och bodde i USA satt vi ofta längst upp i trappan i vårt hus och kikade ner i hallen på alla finklädda gäster som gjorde entré när våra föräldrar bjöd till fest. Eftersom det här var på 1970-talet så fylldes huset av färgglada kreationer – det var hotpants, manchester och brokigt mönstrade skjortor och klänningar. Vår svenska mor och vår amerikanske far hade vitt skilda bakgrunder, traditioner och vanor, men något de hade gemensamt var förmågan att ordna de mest fantastiska tillställningar. De ordnade allt från cocktailpartyn med drinkar och kanapéer och sittande trerättersmiddagar till barbeques i trädgården och fester med olika teman. En gång hade de till och med en baklängesmiddag då kvällen inleddes med vickning, snaps och dans för att fortsätta med en trerätters middag som startade med desserten och tacktalet. Kvällen avslutades förstås med välkomstdrink och tilltugg.

På den tiden fick barnen inte alltid vara med på de vuxnas tillställningar, så vi fick nöja oss med att sitta där uppe i trappan och titta på. Kanske var det vår nyfikenhet och längtan efter att få delta i festligheterna som många år senare ledde till att vi själva blev intresserade av konsten att bjuda familj och goda vänner på storslagna fester.

Förutom att vi älskar både att laga och att äta mat vill vi inget hellre än att dela med oss av allt det goda som finns att bjuda på. Och det är därför som denna bok har kommit till – en bok som vi tror att vi vågar kalla för en riktig mingelmatsbibel!

Bland bokens 565 recept kan vi lova att du kommer att hitta mycket att bjuda på, oavsett om det är till en studentmottagning med gamla och unga, ett cocktailparty med goda vänner eller en skön fredagkväll med familjen framför teven.

Utmärkelser:
Boken vann ”Bäst alla kategorier” i tävlingen Årets Måltidslitteratur 2011. Den vann även kategorierna ”Ceremoniella måltider” och ”Folkets röst”.

Systrarna Eisenmans mingelmat var även nominerad till det stora priset ”Best Cookbook of the Year 2011” i den internationella tävlingen Gourmand World Cookbook Awards.

Systrarna

Klicka här för att bläddra i boken.

.

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00