back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Smaksatta popcorn

  • ca 2 liter

smaksatt popcorn. Det är så enkelt att göra olika smaker – och så får alla sin favorit!

Receptet kommer från vår bok Systrarna Eisenmans mingelmat


    Hur

    Popcorn

    1.

    Poppa popcornen lagom till servering och smaksättning

    2.

    Smaksätt sedan med någon av förslagen nedan

    Sötstark senap

    1.

    Poppa popcornen lagom till servering och smaksättning

    2.

    Smaksätt sedan med någon av förslagen nedan

    Oliver & citron

    1.

    Blanda de varma popcornen med smöret samt övriga ingredienser. Salta

    Sesamfrön

    1.

    Ta sesamolja istället för smör. Blanda de varma popcornen med sesamfrön och sesamolja. Salta

    Barbeque

    1.

    Blanda de varma popcornen med det smälta smöret och kryddorna. Salta

    Ingredienser

    Ingredienser

    2 liter poppade popcorn (1 dl opoppade)

    25 g smör

    Sötstark senap

    ca 1 msk sötstark senap, t ex Johnny’s Senap

    salt

    Oliver & citron

    2 dl urkärnade svarta oliver, finhackade

    ca 1 tsk chiliflingor, smulade

    1 msk finhackad persilja

    1 msk finhackad färsk oregano

    1 citron, rivet skal

    salt

    Sesamfrön

    ca 2 msk sesamfrön

    1–2 tsk sesamolja

    salt

    Barbeque

    1 tsk paprikapulver

    1 tsk oregano

    1 tsk timjan

    1 tsk lökpulver

    ½ chilipulver