ANNONS

Sommarens söta

/

Foto Ulrika Ekblom

Foto: Foto Ulrika Ekblom

Foto Ulrika Ekblom

 

Här kan boken beställas!  Adlibris, Akademibokhandeln och Bokus

När vi var små och bodde i USA åkte vi hem till Sverige nästan varje sommar för att tillbringa många härliga dagar i våra morföräldrars sommarstuga i Hälsingland. Fortfarande har vi starka minnen av hur vi satt i hammocken i bersån med mormor som mutade oss med kakor, hemlagad saft och änglabokmärken för att vi skulle lära oss svenska (det gick åt åtskilliga kakor innan vi hade lärt oss skillnaden på ”räv” och ”röv”). Vi minns också med värme hur vi i nattlinne njöt av morgonsolen på farstukvisten, medan vi åt långfil med svartvinbärssylt – självklart gjord på bär från trädgården. Och i ur och skur simmade vi outtröttligt längd efter längd i simskolan för att få nybakade kanelbullar och simborgarmärken i belöning.

Vi har också många härliga minnen från de stekheta och fuktiga somrarna i Maryland. På väg till Bethany Beach vid Atlantkusten brukade vi stanna vid en melonodling för att plocka ljuvligt solmogna honungsmeloner. Och redan som barn hade vi vårt första ”café” – vi ställde upp ett litet stånd utanför vårt hus och sålde hemgjord lemonad och svalkande iste till grannbarnen.

Alla dess minnen från våra barndomssomrar tillsammans med minnen från semestrar i Europa och resten av världen har gett oss inspiration att skapa ännu fler söta recept.

I Sommarens söta hittar du recept på kaffebröd – nya och klassiska småkakor, mjuka kakor till kafferepet i bersån och världens godaste vetebröd som man har tid att baka när det regnar och man ändå håller sig inomhus. Alla sommarens bär från skog och trädgård har förstås sin plats i våra pajer och tårtor. Och svalkande drycker är ett måste – de där tre dagarna varje sommar då det faktiskt är riktigt varmt! För att spara de goda minnena från sommaren till resten av året har vi dessutom massor av härliga och spännande recept på sylt, marmelad och saft. Och vad vore sommaren utan glass i stora lass.

Vi hoppas innerligt att Sommarens söta fyller dina sinnen med lust och fägring stor.

Utmärkelser:
Boken vann i kategorin ”Söta bakverk” i tävlingen Årets Måltidslitteratur 2009.

Sommarens söta


Klicka här för att bläddra i boken.

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00