En sallad som passar både vinter som sommar – thai biffsalladen. För en matigare måltid kan man servera med lite ris – vilket Monica gillar. Lisa gillar den däremot bäst som den är. Har du möjlighet så köp gärna mynta och koriander i en asiatisk livsmedelsaffär då den är smakrikare än de små krukor som finns i vanliga matbutiker.

Ingredienser:
- ca 600 g biff
- salt
- svartpeppar
- ca 2 msk rapsolja
- ½ gurka
- 12 körsbärstomater
- 2 salladslökar
- ½ rödlök
- 1 kruka/knippe mynta
- 1 kruka/knippe koriander
- 1 röd chili
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 4 msk fisksås
- 4 msk limesaft
- 2 msk farinsocker
Gör så:
- Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat. Salta och peppra.
- Värm olja i en stekpanna. Stek köttet på båda sidor i några minuter tills det får färg. Det ska helst vara lite rosa inuti. Låt köttet kallna och skär det sedan i tunna strimlor.
- Kärna ur och finhacka chilin till såsen. Blanda med vitlök, fisksås, limesaft och socker. Rör tills sockret har löst sig.
- Skär gurkan i skivor och sedan i mindre bitar. Halvera tomaterna. Skiva salladslöken. Skär rödlöken i tunna skivor. Grovhacka myntan och koriandern.
- Blanda såsen med köttet, grönsaker och örter.
- Lägg upp på ett fat och garnera eventuellt med lite chili. Servera med ris för en matigare måltid.


