Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten, 20 cm
Amerikanskor som vi är älskar vi cheesecake. Den ska vara silkeslen och krämig men ändå kompakt - med mycket smak av vanilj.
Vi har testat oss fram och tror oss ha kommit fram till det ultimata receptet! Hemligheten är att den ska innehålla @khoisangourmet äkta vaniljpulver och gräddas länge på låg värme. Får den vila i kylskåpet över natten blir den ännu godare!
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten, 20 cm
2.
Mixa digestive och socker fint i en matberedare. Mixa i mjöl och smör. Tryck ut i botten på bakformen. Grädda i nedre delen av ugnen i 12 minuter. Låt svalna. Pensla kanten på formen med smält smör
3.
Sänk ugnens temperatur till 100 grader
4.
Vispa Philadelphia-osten krämig. Vispa ner socker, vaniljpulver, gräddfil, salt och citronskal och -saft. Vispa inte för mycket då man vill undvika att få in för mycket luft i smeten. Rör i äggen, ett i taget, precis så att de blandas in i smeten. Häll i formen. Grädda mitt i ugnen i 3 – 3 1/2 timmar, eller tills innertemperaturen är 73 grader. Ta ut kakan ur ugnen och höj temperaturen till 250 grader. Ställ in kakan i ugnen i några minuter tills den får en gyllene färg. Ha koll så att den inte bränns
5.
Låt svalna. Efter 5 minuter, dra med en vass kniv runt kanten på formen. När den har svalnat helt, täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst 6 timmar, helst över natten
6.
Vispa cream cheese och florsocker fluffigt. Bred över kakan. Toppa med exotiska frukter och påskgodis
165 g digestivekex (ca 11 st)
3/4 dl farinsocker
1 dl vetemjöl
100 g smält smör
900 g Philadelphia cream cheese, rumsvarm
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk Khoisan vaniljpulver
1 dl gräddfil
1 nypa salt
1/2 ekologisk citron
1 tsk citronsaft
4 ägg, rumsvarma
3 msk florsocker