back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Pumpasoppa med rostade söt-heta pumpakärnor

  • 4 portioner

En ljuvlig krämig pumpasoppa toppad med söt-heta pumpakärnor för lite sting. Perfekt för höstlovet!

    Hur

    Gör så här

    1.

    Värm ugnen till 175 grader. Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i stora skivor. Lägg på en bakplåt, ringla över olivolja och rör om. Rosta i ugnen ca 20 minuter eller tills pumpan är mjuk. Tag ut plåten från ugnen men låt ugnen vara på – för att rosta pumpakärnorna.

    2.

    Rör ihop rapsolja, lönnsirap, cayennepeppar och salt i en skål. Tillsätt pumpakärnor och blanda väl. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Sprid ut pumpakärnorna på plåten och rosta i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är gyllenbruna. Ha uppsikt så att de inte bränns. Låt svalna något.

    3.

    Under tiden pumpan är i ugnen, skala och hacka lök, morötter och selleri. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull i några minuter. Tillsätt den rostade pumpan och grönsaksbuljong. Koka upp och låt småkoka i ca 10 minuter. Mixa soppan med en mixerstav eller i en matberedare tills den är slät. Smaka av med salt och peppar.

    4.

    Garnera soppan med en klick crème fraîche och pumpakärnor.

    Ingredienser

    Ingredienser

    700 g pumpakött

    2 msk olivolja

    1 stor gul lök

    2 morötter

    1 stjälk blekselleri

    2 msk smör

    ca 11-12 liter grönsaksbuljong

    efter smak Salt

    efter smak peppar

    1 dl crème fraîche

    Söt-heta pumpakärnor

    2 dl pumpakärnor

    1 msk lönnsirap

    ½ msk rapsolja

    1 krm cayennepeppar

    1 nypa salt