Klä en bakplåt med foliepapper.
Ett sista minuten-tips för er som har kommit på att ni vill göra lite mumsig hemgjord påskgodis. Detta chokladbräck med krossade mintkulor tar endast några minuter att göra och är försvinnande gott.
1.
Klä en bakplåt med foliepapper.
2.
Smält den mörka chokladen i en skål över ett sjudande vattenbad. Blanda i 1 tsk olja och rör om. Häll den smälta chokladen över plåten. Vicka lite på plåten så att chokladen rinner ut till ett jämnt lager, ca 3 mm tjockt.
3.
Låt chokladen stelna.
4.
Smält den vita chokladen i en skål över ett sjudande vattenbad. Blanda i 1 tsk olja och rör om. Häll den vita chokladen över den mörka chokladen på plåten och vicka på plåten så att den vita chokladen rinner ut och täcker den mörka.
5.
Krossa godiset och strö över.
6.
Låt chokladen stelna och bryt sedan bräcket i bitar.
200 g mörk choklad
2 tsk matolja
250 g vit choklad
ca 1 dl mintkulor