Svärmors rabarber­kaka

En läcker rabarberkaka med smör, socker och mjöl. Perfekt för bakverkälskare!

Antal: 10-12 bitar portioner

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g, smält och avsvalnat smör
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 stora (ca 2 dl bitar) rabarbertjälkar
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk strösocker

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form.
  3. Vispa ägg och socker.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten varvat med mjölken och det smälta smöret.
  5. Rör till en slät smet.
  6. Häll upp i formen.
  7. Skölj och skär rabarbern i bitar.
  8. Fördela rabarbern ovanpå smeten.
  9. Strö över kanel och socker.
  10. Grädda i mitten av ugnen i 35 – 40 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.
  11. Låt kakan kallna och stjälp sedan upp den på ett fat.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Grillad pizza bianca med ricotta och rostade körsbärs­tomater

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x