En läcker rabarberkaka med smör, socker och mjöl. Perfekt för bakverkälskare!

Antal: 10-12 bitar portioner
Ingredienser:
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g, smält och avsvalnat smör
- 1/2 dl mjölk
- 3 stora (ca 2 dl bitar) rabarbertjälkar
- 1 tsk kanel
- 2 tsk strösocker
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Smörj och bröa en form.
- Vispa ägg och socker.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten varvat med mjölken och det smälta smöret.
- Rör till en slät smet.
- Häll upp i formen.
- Skölj och skär rabarbern i bitar.
- Fördela rabarbern ovanpå smeten.
- Strö över kanel och socker.
- Grädda i mitten av ugnen i 35 – 40 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.
- Låt kakan kallna och stjälp sedan upp den på ett fat.


