Vit tryffel med grönt te
En god och enkel recept på vit tryffel med grönt te. Ingredienser: 225 g vit choklad 1 dl vispgrädde 1 tsk grönt tepulver florsocker ca 50 g riven vit choklad Gör så: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke, häll över grädden och låt smälta över sjudande vattenbad. Tillsätt tepulvret och vispa till en … Continued
Crostini med trattkantareller, sherry och parmesan
Smaskiga snittar med trattkantarellröra, sherry och parmesan. Ingredienser: 300 g trattkantareller 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 2-3 msk smör 1 msk kantarellfond 1 dl vatten 1 dl vispgrädde 1/2 tsk mörk soja 1-2 tsk sherry salt vitpeppar 1/2 baguette olivolja parmesan hackad gräslök Gör så: Värm ugnen till 200 grader. Skiva baguetten, pensla på lite olja … Continued
Ugnsrostade grönsaker, ciabatta och mozzarella med chili-aioli
Ett recept på ugnsrostade grönsaker, ciabatta och mozzarella med chili-aioli. Ingredienser: 2 morötter 1 zuchinni 2 sötpotatisar 4 betor 1 rödlök 8 vitlöksklyftor 2 mozarella 1 ciabatta ca 3 msk olivolja salt peppar 2 äggulor ¼ tsk chilipeppar 2 dl rapsolja 1-2 tsk sambal oelek Gör så: Värm ugnen till 200 grader. Skala morötter och … Continued
Japanska kycklingbollar med nudlar, spenat och pocherad ägg i ingefärsbuljong
En läcker japansk rätt med kycklingbollar, nudlar, spenat och pocherat ägg i en smakrik ingefärsbuljong. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: Kycklingbollar 2 msk japansk soja 2 msk farinsocker 2 msk risvinäger 1 tsk sesamolja 1/2 dl hackad salladslök 1/2 tsk nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 1 msk riven färsk ingefära 1 ägg 1 dl pankoströbröd Sås … Continued
Småkakor av karamelliserat socker
Småkakor gjorda av karamelliserat socker. Perfekta att njuta av till fikat! Ingredienser: 2 dl strösocker 125 g smör 3 dl vetemjöl Gör så: Sätt ugnen på 175 grader. Smält sockret till en sockerlag över medelhög värme. Ta bort sockerlagen från värmen när den är gyllenbrun. Var försiktig så den inte bränns. Häll ut sockerlagen på … Continued

